Historia

The Lauttasaari English Playschool on perustettu vuonna 1972. Idean äiti ja yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja oli filosofian maisteri Marja Kirstein os. Vuorenheimo. Perusajatuksena oli, että englannin kielen opettaminen lapsille tulisi aloittaa mahdollisimman varhain, koska vieraan kielen omaksuminen on silloin helpompaa. Leikkikoulu oli yksi ensimmäisiä lajissaan. Toiminta oli puolipäiväistä ja opetus perustui Diana Websterin tuottamaan "Play and Say" -opetusmateriaaliin.


Leikkikoulu sijaitsi aluksi VPK:n talossa Tallbergin puistotien varressa ja muutti sittemmin nuorisotoimen kanssa yhteisiin Apajan tiloihin. Kokonaan vain leikkikoulun käytössä oleviin tiloihin, Postin taloon Gyldenintielle, päästiin muuttamaan vuonna 1998. Tuolloin leikkikoulun toiminta muuttui kokopäiväiseksi.


The Lauttasaari English Playschoolin 40-vuotinen taival on ollut mahdollista osaavan ja sitoutuneen henkilökunnan ansiosta. Vuonna 2010 eläköitynyt Skotlannista kotoisin oleva Irene Crawford teki 34 -vuotisen uran Playschoolin opettajana. Toinen pitkän, yli 20 -vuotisen uran, leikkikoulussa tehnyt henkilö on Sirkka-Liisa Larkas. Nykyinen päiväkodinjohtaja YM/Lto Riitta Matinmikko-Parviainen aloitti tehtävässään vuonna 2008.